Förtrollad av Paris

Det här är inte alls en så korkat slätstruken film som titeln antyder. Fler än jag har frågat sig varför man inte direktöversätter titeln ”Au bout du conte” med ”Vid sagans slut” eller ”I slutet av berättelsen”. Men man får väl vara glad att den franska filmen åtminstone slapp en engelsk titel på svenska biografer. Tänk bara på tyska filmen ”Der Vorleser”, Högläsaren som på svenska biografer får heta ”The Reader” ???

I den franska vardagen och relationshistorien med mycket prat blandas antydningar om koppling till sagor som askungen och rödluvan. Det tar ett tag att komma in i historien och att sortera alla personer och deras relationer, men så småningom faller bitarna på plats. Det handlar som jag uppfattar det om hur vi människor ofta har en tendens att fastna i en slentrianmässig uppfattning om oss själva och vad vi egentligen vill och kanske leva i en slags sagovärld. Men en dag kanske slöjan faller och vi finner oss själva. Visst är väl filmen egentligen en romantisk komedi, men så smart, charmigt och behagligt gjord.

Filmen får 5 [*****] poäng

Andra bloggar om ,

Om Börje

Kulturupplevelser och mina bilder
Det här inlägget postades i film och TV. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


+ fyra = tolv