Om bloggen

______________________________________________________________

En blogg om kulturupplevelser och om mina egna bilder

Min CV som fritidskonstnär och kontaktuppgifter finns här.
Galleriet med mina bilder finns här

Bloggen startade ungefär vid den tid då bloggmediet började bli populärt samtidigt som jag jobbade i informationsbranschen och ville se hur mediet fungerade. Jag valde konst som tema för försöksbloggen. På bloggen ställde jag ut mitt eget måleri.
Det var inte meningen att det skulle bli ett så långvarigt experiment men nu har det rullat på sedan 7 februari 2005. Jag har slutat jobba och innehållet har breddats till att handla om diverse ämnen inom kultursfären som intresserar mig: konst, musik, böcker, historia, antiken med mera.


BLOGGEN HACKAD
Du som följer den här bloggen har kanske upptäckt att den blivit hackad i flera omgångar. Bilder på ett antal av bloggposterna har vridits på sned och samtliga kommentarer har försvunnit. De sneda bilderna går förstås att räta upp igen men jag har inte lyckats få ordning på kommentarfunktionen. Nästan alla sidor med kontrollfunktioner på insidan av WordPress har också försvunnit eller dolts. Inkräktaren lämnade en signatur efter sig som dock togs bort ganska snabbt, det bestod av några tecken ur det kyrilliska alfabetet. Jag kan inte ryska men försökte googla på signaturen utan resultat. Jag vet förstås inte om inkräktaren är ryss, men enligt notiser i pressen har ryska angrepp mot både offentliga och privata siter ökat på senare tid.
Det går fortfarande att läsa befintliga bloggposter och använda sökrutan. Men det ser ut som om bloggandet för min del kommer att avslutas här efter 15 år och drygt 800 bloggposter.

BLOGGEN IGÅNG IGEN

Nej det blev inget slut på bloggandet ännu. Det mesta av hackarens verk är nu återställt och en första bloggtext på ett drygt halvår är publicerad idag 2021-03-24.