Joakim Lager på Galleri Olsson

Joakim Lager som avslutar sin utbildning på Konsthögskolan denna termin ställer ut på Galleri Olsson på Fredsgatan till och med 9 juni.

Målningarna som är utförda i nån slags klisterfärg (?) verkar anspråkslösa vid första påseendet. Det är halvt abstrakta motiv men man anar natur och mönster med naturlig förebild. Det jag fascineras av är den dova färgskalan och de intressanta mönstren som verkar nästan lite hypnotiskt på mig. Hur ska de tolkas? Själva maneret och tekniken är kanske intressantare än motiven. Men nån slags effekt har bilderna uppenbarligen på mig. De sitter kvar i huvudet.

Jag kommer också att tänka på hur bra nästa allt måleri numera passar utan ram. Pannå, plexiglas eller uppspänd duk direkt på väggen utan ram, även modernt naturalistiskt måleri fungerar ju bra utan ram medan äldre måleri kan kännas naket utan guldram. Är det bara vanans makt?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Om Börje

Kulturupplevelser och mina bilder
Det här inlägget postades i konst, samtidskonst, utställningar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


fem + = fjorton