Rom VII – Haute couture

Jag lämnar för ett ögonblick det antika i rapporteringen från Romresan och sticker emellan med lite flärd. Då får jag nämligen en anledning att bli en aning mainstream och blogga om mode – för första och troligen enda gången. Få se hur det påverkar besöksstatistiken.

Rom har en del eleganta shoppinggator. Jag förundras över allt bling-bling i butikerna när det gäller dammodet. Herrmodet är ungefär lika svartsynt och gråmulet som hemma.

galleria
Galleria efter antik basilikamodell.
Haute couture
Haute couture

Vi har visst haft nån slags väskdebatt i Sverige nyligen. Här är mitt bildbidrag.

väska
Väska 3800 euro. Estetiskt lågvattenmärke?
Sko
Vem ikläder sig frivilligt detta tortyrredskap?

Intressant att återse en persedel från värnplikten i början av 1960-talet i ett skyltfönster i Rom. Den verkar faktiskt nytillverkad efter svenska arméns modell 1939 som väl fanns till salu hos Överskottsbolaget för 5 kr styck för inte så länge sen. Outgrundligt är modets vägar.

gasmaskväska
Väska Haute couture, 65 euro.
gasmaskväska
Gasmaskväska m/39.

Det finns förstås också mycket snyggt i butikerna i Rom, men det är inte lika kul att skriva om.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Om Börje

Kulturupplevelser och mina bilder
Det här inlägget postades i allmänt. Bokmärk permalänken.

5 svar på Rom VII – Haute couture

 1. Magnus skriver:

  Hej Börje

  Det är Magnus här. Du har verkligen blivit en romersk krigare du på sistone, hi hi, härligt.

  Själv tar jag ett steg i taget och min konst har tagit fart, jag säljer slut på det jag har nästan och funderar på hur man tar sig in i konstvärlden.

  Du vet konstagenter, konstmedia, gallerier.

  Vad skall jag kontakta?

  Jag kan ju inget om sådant, har inte den erfarenheten, men kanske du har?

  Så jag sträcker ut en hand.

  Kan du något om sådant och kan hjälpa mig med kontakter.

  Kram

  Magnus

 2. Börje skriver:

  Magnus: Tror inte jag kan ge så många råd om konstvärlden, har inte målat själv på ett tag nu på grund av antikstudier. Det ser ju för övrigt ut av din blogg att döma som om du redan har utställningar.

  Vet inte var du bor men här i Stockholm kan man nog glömma gallerier i början av en karriär som oetablerad konstnär. Men det finns ju andra ställen att visa upp sig på: offentliga bibliotek eller jurybedömda samlingsutställningar som t ex hos Edsvik eller Upplands Väsby konsthallar.

 3. Börje skriver:

  Precis som jag anade! En enda bloggpost som handlar om mode får besökssiffran att öka med 30 procent på en dag! OK, det var bara ett experiment, ska inte upprepas. 🙂

 4. Indieee skriver:

  Haha, jo jag märker det också. Mode drar sig till folk men jag tänker fortsätta mig lilla stil både för att utveckla mig innom konst och för att det är otroligt kul. Skorna var mycket snygga! 🙂 Ha det gött!

 5. Börje skriver:

  Lycka till med din blogg Indieee.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


nio + = arton