Viktor Rosdahl på Christian Larsen Gallery

Viktor Rosdahls utställning på Christian Larsen Gallery heter ”Ytterstad”. Varför gör den det? Målningarna associerar ju närmast till en myllrande, kaotisk innerstad. Kanske är det fråga om en annan slags ytterstad?

Bilderna är överväldigande detaljrika med ett närmast oöverskådligt myller av hus, gator, konstruktioner, men inga människor, som dock förekommer på andra bilder på utställningen. Men det är knappast någon idyll som skildras, det ryker och bolmar från staden som verkar långt ifrån hälsosam, eller vad är det egentligen för trassliga trådar som omger staden? Rottrådar?

I andra målningar avbildas komplicerade grenverk från träd målade med vitt och en bred svart skugga som närmast ger intryck av att grenarna är bandformade. Jag får en association till vår tids nyckelord nummer ett: nätverk: organiska, elektroniska, sociala nätverk.

Bilderna är klickbara för större format.

Andra bloggar om , , , ,

Om Börje

Kulturupplevelser och mina bilder
Det här inlägget postades i konst, samtidskonst, utställningar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


+ nio = fjorton