Jesper Nyrén på Galleri Flach

Det här liknar ju gammal god konkretism tänker jag när jag kliver in på Galleri Flach och ser Jesper Nyréns utsällda måleri. Så enkelt är det kanske inte. ”Jag tänker på kyrkfönstrens förmåga att färgsätta luften, att i princip kunna färglägga atmosfären” säger Jesper Nyrén. Utställningens titel ”Unfold”, liksom målningarna själva kommer mig att tänka på en slags origami, hur man kan skapa invecklade former av ett hopvikt pappersark, och när man vecklar ut det se vikmärkena i det utslätade papperet.

Störst intryck på mig gör målningarna i mindre format, som är ett slags utsnitt ur de stora bilderna. De är på något sätt mer dynamiska, mer rörliga och levande.

Andra bloggar om , , , ,

Om Börje

Kulturupplevelser och mina bilder
Det här inlägget postades i konst, samtidskonst, utställningar. Bokmärk permalänken.

4 svar på Jesper Nyrén på Galleri Flach

  1. Jenny B skriver:

    När jag öppnade din bloggpost och såg bilderna kände jag genast ett inre lugn. Det var nog de harmoniska färgskalorna och det fint upprepade mönstret. Sedan såg jag att han, som du skrev, velat färgsätta luften så som kyrkfönster kan göra. Hoppas jag hinner åka till galleriet för att se tavlorna på plats och få en egen uppfattning. Tack för titten!

  2. Jag tycket också mycket om de små målningarna i det inre rummet, och tänkte: när jag tjänat ihop tillräckligt för att ha råd att köpa konst skulle jag gärna köpa en sådan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


+ sju = fjorton