Ulrik Samuelson på Lars Bohman Gallery

Ulrik Samuelsons fina svartvita kakelvägg i Filmstaden Sergel är det som räddar hela det lite besvärliga huset. Dessutom har Samuelson dekorerat T-banestation Kungsträdgården, den kanske finast utsmyckade stationen i hela tunnelbanan. Plus en massa annan offentlig konst. Så nog är hans verk välkända, i varje fall i den här delen av världen.

Lars Bohman Gallery på Karlavägen glänser det just nu av guld – ett skimmer av glänsande gyllengult på svart i en konsekvent färgsatt utställning med Ulrik Samuelsons måleri. Oregelbunden natur och symetrisk struktur. Och allt glänser av rött guld mot svart. Bilder som på något sätt svävar över tiden. Lite naturmystik. Samtidsmystik. Den här sortens måleri gillar jag.


Ulrik Samuelson

Ulrik Samuelson

Ulrik Samuelson

Ulrik Samuelson

Rescensioner på Kulturdelen och i Expressen

Andra bloggar om , , , ,

Om Börje

Kulturupplevelser och mina bilder
Det här inlägget postades i allmänt. Bokmärk permalänken.

2 svar på Ulrik Samuelson på Lars Bohman Gallery

  1. Jenny B skriver:

    Åh, det ser underbart ut! Dit vill jag också gå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


nio + = sjutton