Laris Strunke gör ett collage

Laris Strunkes utställning på Edsviks konsthall heter ”Ultramarin stubin. Målningar nu”. Idag var konstnären själv på plats för att skapa ett collage inför publiken. Huvudmotivet på ett trettiotal stora målningar på utställningen var en schematisk bild av en dörröppning med en markerad L-form i överkanten. Tillsammans med publiken lyckades han riva till färgade pappersremsor och fästa dem på väggen med häftpistol och få resultatet att faktiskt likna motivet med en dörröppning. Under tiden fick man veta ett och annat om skapandeprocessen och publiken fick svar på frågor. En föredömlig konstdemo med publikmedverkan!Laris Strunke gör ett collage

Jag är rätt förtjust i Laris Strunkes måleri. Det ser så lätt och självklart ut. Komposition och färgval i balans och ytor med liv. Det ligger naturligtvis åratal av lagrad erfarenhet bakom varje målning.

Det var verkligen fråga om ”målningar nu” För Strunke hade med sig en rulle med några stora målningar som ännu inte hade torkat riktigt som spikades upp på väggen medan publiken såg på. En mycket sevärd utställning med måleri av högsta klass!

Andra bloggar om , , , , ,

Om Börje

Kulturupplevelser och mina bilder
Det här inlägget postades i konst, samtidskonst, utställningar. Bokmärk permalänken.

4 svar på Laris Strunke gör ett collage

  1. Inga Magnusson skriver:

    Det här är för svårt för mig. Jag avstår nog Edsviken ett tag framöver.

  2. V + T skriver:

    Tycker lite synd om Lars Strunke, en mycket framstående kolorist med en framgångsrik karriär bakom sig, som på gamla dagar anser sig behöva uppträda inför publik som en annan ståuppare, troligen i syfte att göra sig populär.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


två + fem =