Abra Makabra och Garizim på Beckis


Garizim spelar på Beckis 10 mars 2012

Stockholm har fått en ny musikscen. Först nu upptäckte jag Beckis på Söderberga Allé 41 mitt i Beckomberga gamla sjukhusområde. Med hjälp av Riksbyggen har Mucikcentrum Öst och Frilansteatern skapat en ny scen för musik och förmodligen en mängd andra saker också.

Vid lördagens föreställning uppträdde Abra Makabra med fioler, kontrabas och slagverk och Garizim med saxofon, vevlira och kontrabas. Båda banden spelade spännande musik i en stil som, hmmm… kanske kunde kallas avantgardistisk folkmusik? Mycket bra och aldrig tråkigt. Det märktes att Beckis är en ny scen; en gles men entusiastisk åhörarskara hade hittat dit. Jag och mitt sällskap höjde som vanligt genomsnittsåldern med drygt 100%.

Lokalen i sig är anmärkningsvärd, det är en stor samlingslokal i smått fantastisk och k-märkt nyklassicism, mässingsbeslagna dörrar, fina armaturer och stiliga takmålningar. Arkitekt för byggnaden var Carl Westman, vem som gjort takmålningarna har jag inte lyckats klara ut.


Takmålning på Beckis: Tranebergsbron under byggnad


Takmålning på Beckis: Årstabron

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Om Börje

Kulturupplevelser och mina bilder
Det här inlägget postades i arkitektur, musik, scen och teater. Bokmärk permalänken.

2 svar på Abra Makabra och Garizim på Beckis

  1. Garizim skriver:

    Hej Börje! Kul att du gillade musiken! Råkar du har tagit några fler bilder som man kan få ta del av?

    allt gott! /Garizim

  2. Börje skriver:

    Garizim: Nej tyvärr tog jag bara den enda bilden.
    Lycka till med musiken, den verkar vara på rätt spår.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


+ två = tre