30×30 på Väsby konsthall

Måleri, grafik, teckning ja alla slags bilder kan bli ganska fina även i det lilla formatet. Det kan man se på utställningen ”30×30” i Upplands Väsby. Väsby konsthall är en av de ställen i stockholmstrakten där man regelbundet visar bildkonst av ganska traditionellt slag, alltså sådant som kräver hantverksskicklighet och lång övning. För oss som gillar bilder och måleri är Väsby konsthall därför en plats man gärna besöker. Ofta anordnar man dessutom jurybedömda samlingsutställningar med olika teman som den nu pågående där förutsättningen som utställningsnamnet antyder är att formatet på konstverket ska vara 30×30 cm. De mer kända namnen lyser vad jag förstår med sin frånvaro men de inlämnade verken kommer från hela landet. Kvaliteten är möjligen lite ojämn, men allt håller att se på.

Smakprov på några av mina favoriter:

Agneta Sofiadotter - utan titel
Agneta Sofiadotter – ”utan titel”
Karin Nordvaller - utan längtan - inget liv
Karin Nordvaller – ”utan längtan – inget liv”
Inger Thurfjell - Genom hela livet
Inger Thurfjell – ”Genom hela livet”
Kristina Alexandersson - Utan titel
Kristina Alexandersson – ”Utan titel”
Lotta Lagerson - Månljus III
Lotta Lagerson – ”Månljus III”
Kristina Almström - Natur II
Kristina Almström – ”Natur II”

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Om Börje

Kulturupplevelser och mina bilder
Det här inlägget postades i konst, utställningar. Bokmärk permalänken.

2 svar på 30×30 på Väsby konsthall

  1. Karin skriver:

    Hej Börje! Så glad jag blev av att läsa att en av mina tavlor tillhörde en av dina favoriter.
    Tack så mycket, det värmer! Må så gott! Karin

  2. Börje skriver:

    Karin: Dina bidrag var bland de allra bästa tycker jag. Tyvärr kom bara en av bilderna med här på bloggen, jag har för mig att det var en diptyk, alltså två bilder som egentligen ska hänga ihop – slarvigt av mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


fem + = sju