Ny teckning: ”Vinterviken”


Pennteckning: ”Vinterviken”, Maj 2020

I Vinterviken mellan Gröndal, Liljeholmen och Aspudden ligger Winterviken Festvåning & Café. Byggnaden från 1891 Konstruerades av den belgiska ingenjören Gustaf Delaplace. Huset som för en del år sen nästan var en ruin, är numera K-märkt och fint upprustat och är ett populärt närliggande utflyktsmål. Byggnaden uppfördes ursprungligen för framställning av Alfred Nobels dynamit. Under några år var Skulpturens hus installerat här. I området finns flera minnen av dynamittillverkningen, men också koloniträdgårdar och ett trädgårdscafé.

Om Börje

Kulturupplevelser och mina bilder
Det här inlägget postades i mina bilder. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


+ två = elva