Josef Frank på Millesgården

Millesgårdens utställning ”Josef Frank. Mönster – Möbler – Måleri” 21 maj – 2 oktober 2016 sätts formgivaren och konstnären Josef Frank (1885-1967) in i ett konsthistoriskt sammanhang.

Josef Frank är mest känd som möbelformgivare och mönsterkonstruktör. Jag blev främst fascinerad av hans akvarellmåleri. Han började måla ”tavlor” vid 68 års ålder. Stilleben, landskap, stadsmiljöer, mytologiska motiv och en del fantasibyggnader, som han tyckte skulle passa hans vänner. De blev tyvärr aldrig utförda.
Jag önskar att jag kunde måla så här, utan experimentell teknik, bara måla det man ser, men så välkomponerat och med så välavvägda färger,


Josef Frank – Akvarell


Josef Frank – Mönster och möbler

Andra bloggar om , , , , ,

Om Börje

Kulturupplevelser och mina bilder
Det här inlägget postades i konst, konsthistoria, utställningar. Bokmärk permalänken.

2 svar på Josef Frank på Millesgården

 1. Jenny B skriver:

  Det ser ut som en fin och sevärd utställning! Det är alltför sällan som jag besöker Millesgården eftersom det är litet bökigt att ta sig dit, men efter dina bilder hamnar en resa dit på min önskelista för sommaren.

  • Börje skriver:

   Jo det är lite krångligt att komma till Millesgården just nu. Bäst om man vill åka kommunalt är nog att ta lidingöbanan en hållplats från Ropsten och sen ta sig uppför backen till fots. Teoretiskt sett går det kanske med buss också.
   Men utställningen är bra och Millesgården är förstås allra bäst nu på sommaren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


fyra + sex =