Supermarket 2013

Supermarket i Kulturhuset, den första av tre konstmässor den här helgen. Några intryck från mässan:

En blandning minst sagt! Kreativiteten flödar, material och teknik varierar nästan i det oändliga. Det märks verkligen att konstnärerna försöker vända ut och in på sig själva för att uppnå något originellt. Nytt och originellt är detsamma som kvalitet numera. Men lyckligtvis börjar skönhetsförbudet inom konsten släppa en aning. Man får numera också göra något bra utan att riskera att bli utskälld.


Ett fint collage. Inte så originellt, men bra tycker jag

Det här landskapet ser spännande ut. Det ser ut att vara målat i nån slags metallicfärg

I övrigt så är det mycket såna här röriga installationer. De ska väl på något sätt spegla vår komplicerade värld. Men jag tycker maneret börjar bli lite uttjatat:

Globaliseringen sätter sin prägel på konsten. Inte alltid så kul, eftersom i princip all konst ser likadan ut i alla delar av världen, någon lokal tradition är nästan omöjlig att upptäcka. Det är som att besöka en galleria var som helst i världen – samma märkesvaror överallt. På Supermarket finns gallerier från Sydafrika, Nya Zeeland, Kanada, Sydkorea, Egypten, Australien, Marocko, Vietnam, Albanien, Vitryssland och många länder i Europa förstås. All konst verkar följa samma trend.


Här en pappershög från Le Cube i Rabat, Marocko

Andra bloggar om , , ,

Om Börje

Kulturupplevelser och mina bilder
Det här inlägget postades i konst, samtidskonst, utställningar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


två + = nio