Romeo & Julia kören igen

Om det inte vore för att dom sjunger så förbaskat bra skulle man kanske kunna kalla Romeo & Julia kören en gycklargrupp. Men sjunger bra gör dom, allrahelst i Dramatens marmorfoajé, där kören antingen får salen att finstämt vibrera eller Cederströms och Kallstenius väggmålningar att bågna och Carl Larssons plafond att lyfta flera centimeter.

Det är bra tryck i renässansmusiken ackompanjerad av luta, teorb och djembe och strålande underhållning med små medel. Kanske är det helt enkelt en satir över högtidligheten. Man måste i varje fall beundra kören för dess förmåga att hålla en närmast Buster Keatonsk fasad under dom många finurliga infallen, när ett asgarv vore mer på sin plats.

Romeo & Julia kören
Romeo & Julia kören under ett uppsluppet extranummer.

Det finns inget att vare sig tillägga eller dra ifrån. Det blir fem poäng ***** på min femgradiga musik och underhållningsskala.

Andra bloggar om: , , , ,

Om Börje

Kulturupplevelser och mina bilder
Det här inlägget postades i musik, scen och teater. Bokmärk permalänken.

3 svar på Romeo & Julia kören igen

 1. Eva Nygren skriver:

  Kan bli lätt avundsjuk när jag läser om allt spännande som finns att njuta av i Stockholm. Hur man än gör så finns det alltid något mer man vill ha. Parallella liv är något jag fantiserar om ibland. Att man skulle kunna leva olika liv samtidigt. Då skulle jag kanske bo i Stockholm mitt i stan. Men internet krymper på sätt och vis världen, inte sant? Fast också inte alls.

 2. Börje skriver:

  Eva: Jo här finns verkligen ett helt sanslöst stort kulturutbud som dessutom bara verkar bli större år från år. Och bara en bråkdel orkar man utnyttja trots närheten. Ibland blir jag faktiskt lite avundsjuk på alla dessa människor som kommer med ”kulturbussar” från andra städer, går på teater, kanske bor en natt på hotell. Verkar kul, kanske förhöjer det upplevelsen?

  Och visst har väl världen krympt med internet? Tänker ofta på den unga generation som aldrig upplevt världen utan webb, mail och mobil. Det är antagligen lika svårt för den generationen att föreställa sig livet utan dessa ting som för oss att begripa hur livet överhuvudtaget var möjligt på stenåldern.

 3. Urban skriver:

  Man tackar för de fina orden! Från en som nästan syns på bild…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


tre + = nio