Monteverdi slapstick med Romeo & Julia Kören


Foto: Tobias Regell

Jag hamnade i Dramatens pampiga marmorfoajé på en föreställning med Romeo & Julia Kören som skulle sjunga Monteverdi. – Trodde jag. – Ja alltså, sjöng gjorde dom med besked. Men mer än så, mycket mer. Av den högstämda renässansmusiken som (av mig) vanligen kräver en hel del koncentration för att bli njutbar har kören gjort en lysande pantomim.

De smäktande madrigalerna till ackompanjemang av luta och teorb framförs vad jag förstår på högsta tänkbara sångliga nivå. Men framförandet görs till en hel teaterföreställning, ömsom parodi, ömsöm ren slapstick med grimaser och piruetter, kören jagande genom rummet, kören i en gråtande hög på golvet. Och så ibland bara rätt upp och ner. Man fattar inte ett ord av italienskan, men det behövs inte för budskapet går fram kristallklart ändå genom skådespeleriet. Sånt gillar jag.

Fem poäng *****

Andra bloggar om: , ,

Om Börje

Kulturupplevelser och mina bilder
Det här inlägget postades i musik, scen och teater. Bokmärk permalänken.

1 svar på Monteverdi slapstick med Romeo & Julia Kören

  1. Tack för berömmet, det värmde!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


+ två = åtta