Pippi Långstrump på Kungliga Operan

Brukar du ha svårt att hänga med i handlingen på operan? På baletten Pippi fattar man allt utan problem, och utan texremsa. Konstigt hur väl det gått att transformera stämningarna i en klassisk barnbok till dans. Det mesta finns med från Prussiluskan till Kurrekurreduttön. Jag uppfattar en känsla av svenskt prudentligt idylliskt 40- och 50-tal kontrasterad med Pippis snälla anarkism.

Scenografiskt är det helt OK. En visuell höjdpunkt  är undervattensscenen där Pippi, Tommy och Annika simmar omkring i en tropisk ocean omgivna av dansande sjöstjärnor, krabbor, havstulpaner och maneter. Bland det vackraste jag sett på en scen.

pippi.JPG

Jag trodde detta främst skulle vara en nostalgitripp för vuxna. Men icke. Oväntat (?) mycket barn i salongen, fast många av de minsta somnade under andra akten.

Recension i SVD Recension i DN

Om Börje

Kulturupplevelser och mina bilder
Det här inlägget postades i scen och teater. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


sex + = tretton