Bloggen

Du som följer den här bloggen har kanske upptäckt att den blivit hackad i flera omgångar. Bilder på ett antal av bloggposterna har vridits på sned och samtliga kommentarer har försvunnit. De sneda bilderna går förstås att räta upp igen men jag har inte lyckats få ordning på kommentarfunktionen. Nästan alla sidor med kontrollfunktioner på insidan av WordPress har också försvunnit eller dolts. Inkräktaren lämnade en signatur efter sig som dock togs bort ganska snabbt, det bestod av några tecken ur det kyrilliska alfabetet. Jag kan inte ryska men försökte googla på signaturen utan resultat. Jag vet förstås inte om inkräktaren är ryss, men enligt notiser i pressen har ryska angrepp mot både offentliga och privata siter ökat på senare tid.
Det går fortfarande att läsa befintliga bloggposter och använda sökrutan. Men det ser ut som om bloggandet för min del kommer att avslutas här efter 15 år och drygt 800 bloggposter.

Nej så blev det inte, det mesta av hackarens verk är nu återställt och en första bloggtext på ett drygt halvår är publicerad idag 2021-03-24.

Om Börje

Kulturupplevelser och mina bilder
Det här inlägget postades i allmänt. Bokmärk permalänken.

4 svar på Bloggen

 1. Jenny B skriver:

  Jag har missat att din blogg blivit hackad! Kanske har du rätat upp allt så snabbt att jag inte hann se det.

  Det vore mycket tråkigt om du slutade blogga, tycker jag, särskilt om det beror på verktyget och hackandet. Jag har haft mycket nöje av dina poster.

 2. Torbjörn Sidenbladh skriver:

  Mycket tråkigt, Börje!

 3. Börje skriver:

  Nu ser det ut som om mitt bloggande kommer att fortsätta ett tag till. Kommentarfunktionen är återställd liksom en del andra trassligheter.

 4. Einar J skriver:

  Roligt att se att du är tillbaka! Det är många som ger upp bloggandet av olika skäl. Tröttnar man och vill göra något annat är det förstås ok, men att bli utsatt på det sätt du blivit hoppas jag att du och vi andra ska slippa i fortsättningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


+ tre = sex