Akvarellsalong 2016 på Edsvik Konsthall

I senaste laget innan utställningen stänger hinner jag se årets akvarellsalongEdsvik konsthall. Men det är verkligen värt att ta sig till Edsvik, för här ser verksamheten ut att utvidgas nästan vid varje besök; nya aktiviteter, nya utställningsutrymmen, fler utställningar. Vid mitt besök tror jag det pågick fem olika utställningar i de olika lokalerna. Och nog verkar det väl som om kvaliteten på den årliga akvarellsalongen också ökar en aning för varje år?

Några av mina peronliga favoriter på årets akvarellsalong:


Karin Keane: ”Träd III”

Lotta Kärvestedt: ”I min tädgård III”


Kjell Ekström: ”Strandfåglar II”


Ylva Molitor-Gärdsell: ”Mitt drömmars Haväng”

Benny Stigsson: ”Efter regnet”


Isa Hällström: ”Klippkomposition”


Else Poulsgard: ”Förmultning II”


Magdalena Andersson: ”Efter regnet”

Samtidigt med akvarellsalongen 2016 i konsthall öst pågår i konsthall väst den internationella utställningen ”World of Watercolor” med ett 20-tal inbjudna konstnärer från olika länder. Kanske är genomsnittsnivån här ännu lite högre än på akvarellsalongen. Men bara lite. Jämförelsen med den internationella eliten visar ändå att vi har massor av otroligt skickliga akvarellmålare här i landet.

Andra bloggar om , , , , ,

Om Börje

Kulturupplevelser och mina bilder
Det här inlägget postades i konst, samtidskonst, utställningar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


sju + = elva