Nu ska svenskundervisningen också slopas!

Tydligen är det inte nog med att lägga ner medelhavsinstituten. På undanskymd plats i regeringens budgetförslag meddelas att allt stöd till svenskundervisning utomlands ska dras in. Det påverkar 38000 elever vid utländska lärosäten och lär på sikt få till följd att svenskundervisning utomlands upphör.

Inte nog med att alliansregeringen drog in stödet till utländska studenter som vill studera i Sverige. Den nuvarande regeringen verkar vilja gå ännu längre och totalt isolera Sverige i den internationella forskarvärlden. Olle Wästbergs artikel i DN listar en del av konsekvenserna av en sådan politik.

Budgetförslaget om gratis entré till några statliga museer kostar 80 miljoner per år. Det nya förslaget om kultur i förorter ca 200 miljoner. Medan de indragna statsbidragen till medelhavsinstituten uppgår till 22 miljoner per år. Man kan ju bara hoppas att prioriteringar likt dessa är olycksfall i arbetet av en ovan regering. Om inte är det förskräckande.

Se även Bo Löfvendahl i SvD: ”Svenskundervisning i utlandet nästa offer i budgeten”.

Andra bloggar om , , ,

Om Börje

Kulturupplevelser och mina bilder
Det här inlägget postades i allmänt, historia - samhälle, samhällsdebatt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


två + fyra =