Akvarell i tiden på Edsvik konsthall

Akvarell i tiden på Edsvik konsthall är en samlingsutställning med vad som nog räknas som den verkliga akvarelleliten i landet. Urvalet av dessa fem: Lars Lerin, Lars Holm, Anders Wallin, Stanislaw Zoladz och Karl Mårtens verkar på ett sätt självklart, men å andra sidan finns det tiotusentals akvarellmålare i Sverige så urvalet är kanske ändå inte är så lätt att göra. I varje fall är det spännande genom att de fem målar så olika och samtidigt var och en så otroligt skickligt.


Anders Wallin

Stanislaw Zoladz

Lars Holm

Karl Martens

Anders Wallin målar abstrakt i stort format med användande av experimentella tekniker. Stanislaw Zoladz målar superrealism. På den här utställningen finns bland annat många Stockholmsmotiv. Lars Holm har med ett antal ”Kollektioner” bestående av akvareller formade som herrskjotor. Om det är bra vet jag inte så noga, men men visst är det kul och originellt. Karl Martens målar nästan bara fåglar, eller kanske fågelporträtt. Hur Lars Lerin målar vet ni nog redan.

Så bra av Edsvik konsthall att göra utställningar som folk vill se i stället för ointressant socialkritisk konceptkonst. Jag tror det på sikt är ett lyckat pedagogiskt knep att visa tillgänglig konst av hög kvalitet. Det kan göra folk konstintresserade på allvar. På andra konsthallar runt Stockholm är risken väl snarare att man blir avskräckt från att gå på utställningar.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Om Börje

Kulturupplevelser och mina bilder
Det här inlägget postades i konst, samtidskonst, utställningar. Bokmärk permalänken.

1 svar på Akvarell i tiden på Edsvik konsthall

  1. Inga Magnusson skriver:

    Tyvärr blev det inget besök på Edsvik i år. Får gräma mig när jag ser de här bilderna från utställningarna. Men Edsvik fortsätter hoppas jag med sin fina verksamhet med att visa konst som människor vill se. Det är viktigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


sex + nio =