Johan Lindell på Sven-Harrys

Samtidigt som utställningen med Lage Lindell hänger på Sven-Harrys så ställer hans son Johan Lindell ut. Man kunde tro att Johan Lindell gått direkt i faderns fortspår, men konsten kom in sent i livet för hans del. Han har en bakgrund som skådespelare och musiker, men bildkonsten har fått en allt större plats på senare år.

Särskilt bilderna i stort format är ganska spännande tycker jag. Det finns något där, även om den blankpolerade photoshoptekniken (?) kan kännas aningen ödslig ibland. Det är kul att försöka lista ut hur verken är gjorda. Det ser ut som tredimensionella former i färgat papper som är fotograferade och sen inlagda mot en bakgrund. Lite surrealistiskt.


Johan Lindell: ”Och dom var tre” 2012, Monografik, blandteknik.

Johan Lindell: ”Spion i blått” 2010, Monografik, blandteknik.

Choppers.

Samtidigt pågår i lokalerna en motorcykelutställning med femton hemmabyggda/modifierade Harley-Davidson.

Andra bloggar om , , , , ,

Om Börje

Kulturupplevelser och mina bilder
Det här inlägget postades i konst, samtidskonst, utställningar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


nio + = sjutton