Bodil Hedlund på Galleri Cupido

Jag har en personlig måleriets tio-i-topplista vars innehåll brukar variera en aning över tiden. En konstnär som bitit sig fast länge på den listan är Bodil Hedlund som nu ställer ut på Galleri Cupido på Svartmangatan.


Bodil Hedlund: ”Framkomst”

Bodil Hedlund: ”Mera flyt”

Bodil Hedlund: ”Ofattbar”

Bodil Hedlund: ”Ursprung”

Bilder av städer som hägringar i fjärran, det är något orientaliskt drömlikt onåbart över de dimhöljda taklandskapen. Och samtidigt något andligt över de enkla motiven med skålar och krukor. Här kan man tala om uppfordrande allvar!
Det är väl bearbetade ytor där konturskarpa former kontrasterar mot det diffusa. Om man vill går det säkert att tolka en del av målningarna religiöst. För mig räcker det att i bilderna uppleva förundran över naturens och tillvarons mysterium. Fint måleri och en bra utställning som man kan se till och med den 30 oktober.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Om Börje

Kulturupplevelser och mina bilder
Det här inlägget postades i konst, samtidskonst, utställningar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


tre + fyra =