Ulf Trotzig på Konstakademien

Ulf_Trotzig
Ulf Trotzig
Ulf_Trotzig
Ulf Trotzig

Fåglar, kvinnor och träd är de motiv som dominerat Ulf Trotzigs 60 åriga konstnärskarriär. Så heter också hans utställning på Konstakademien.

Mina första intryck av Ulf Trotzigs måleri för rätt många år sedan var ”lite rörigt”. Senare har jag lärt mig uppskatta hans expressiva bilder. Det är färgen som dominerar över linjen. Alltså skulle han väl med en klassisk sortering kunna kallas Rubenist. Själv lutar jag nog mest åt det andra hållet – linjen – och är väl därmed Poussinist. Men Trotzigs starka uttryck kommer man ändå inte ifrån.

Bilderna på Konstakademien är sorterade på två salar där rött dominerar i en sal och blått i den andra. En bra idé tror jag, bilderna förstärker i stället för att ta ut varandra.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Om Börje

Kulturupplevelser och mina bilder
Det här inlägget postades i konst, samtidskonst, utställningar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


fyra + = sju