Skrapkartong

Jag fick rådet av min tillfällige konstmagister att fortsätta med samma motiv som i akvarellövningen några bloggposter nedan men i ett annat medium. Det var ett bra råd. Det gav mig anledning att försöka avbilda vatten i en streckteckning. Den från början helt släta vattenytan fick i version 7 ett lite mer livfullt uttryck.


Stolpar VI

Skrapkartong: cm”Stolpar VI” ca 12×15

Stolpar VII

Skrapkartong: ”Stolpar VII” ca 12×16 cm

Skrapkartong är ett trevligt material. Det går att rista de allra finaste vita linjer mot absolut svart bakgrund. Det ger med enkla medel starka grafiska uttryck. Om man vill reproducera bilderna med bibehållen ”grafisk materialkänsla” kan man fotografera och printa ut på koppartryckspapper eller akvarellpapper.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Om Börje

Kulturupplevelser och mina bilder
Det här inlägget postades i mina bilder. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


+ fem = nio