Tommy Hilding på Galleri Magnus Karlsson

Tommy Hilding
Tommy Hilding
Tommy Hilding
Tommy Hilding

Tommy Hildings utställning på Galleri Magnus Karlsson kallas B-sides. Den handlar om baksidor, sådana delar av stadslandskapet som vi sällan lägger märke till. Hilding har enligt programbladet ett starkt intresse för det sena artonhundratalets lite idealiserade landskapsmåleri och tycker sig se många paralleller mellan den typen av måleri och nutida figurativt arbetande konstnärers bilder.

Det som först lockade mig att se utställningen var bilden till höger i en recension av utställningen i SvD. Tala om verklighetskontakt. Det är precis så man ser yttervärlden genom ett sönderristat fönster i en tunnelbanevagn.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Om Börje

Kulturupplevelser och mina bilder
Det här inlägget postades i konst, samtidskonst, utställningar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


fem + = sex