Maurits Ylitalo på Färgfabriken

Maurits Ylitalo
Maurits Ylitalo
Maurits Ylitalo
Maurits Ylitalo

Det första jag fastnar för på Maurits Ylitalos bilder på utställningen på Färgfabriken är tekniken. Akvarell, collage och teckning i kombination. Det går faktiskt att göra bra bilder även med tekniskt ganska enkla material och metoder. Men det stannar naturligtvis inte här. Fantasin flödar verkligen fritt i Ylitalos bilder, ibland nästan på gränsen till det abstrakta.

I motiveringen till att Ylitalo tilldelats Beckers konstnärsstipendium 2010 står det bland annat: ”…- han ger oss en inblick i konstens magi”. Just så upplever jag också utställningen.

Färgfabriken får några rejäla pluspoäng för två bra utställningar med förmågan att beröra. Säkert går det om man så vill att intellektualisera en hel del om både Ylitalos och Henkes utställningar (föregående bloggpost) men det behövs inte, verken fungerar ändå. Alltså är det bra konst, enligt min personliga smak.

Maurits Ylitalo
Maurits Ylitalo

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Om Börje

Kulturupplevelser och mina bilder
Det här inlägget postades i konst, samtidskonst, utställningar. Bokmärk permalänken.

2 svar på Maurits Ylitalo på Färgfabriken

  1. Inga Magnusson skriver:

    Färgfabriken är helt okänd för mig, jag har aldrig varit där. Bra att få info. Ska komma ihåg till nästa Stockholmsbesök efter 7:e maj. Läser att man stänger för renovering fram till dess. Fina bilder från utställning.

  2. Börje skriver:

    Inga: Jo det börjar bli väldigt många konsthallar i Stockholms omgivningar. Marabouparken i Sundbyberg är en annan. Själva parken med skulpturer är ganska liten men sevärd. Den tillhörande konsthallen har jag inte hunnit med att besöka ännu efter nyöppningen i höstas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


ett + nio =