John Stenborg på Konstakademien

John Stenborgs utställning på Konstakademien tycker jag är spännande. Alla verken på utställningen, måleri såväl som skulpturer och konstruktioner, bygger på Stenborgs uppfinning med böjda band som spänns in i ramar. En del av dessa har använts i belysta skulpturer som kastar skuggor på rummets vita väggar. De mindre, enkla svartvita målningarna faller mig mest i smaken. De större bilderna med transparenta lager på lager ger liksom skulpturerna ett mer oroligt mindre stringent intryck.

Stenborg är inspirerad av bland annat 20-talskonst av typ Malevitj. Men det som ger spänning åt särskilt de mindre bilderna är de böjda formerna som spretar mot raka linjer och rektanglar. Någon slags skulptural kraft känns även i målningarna.

John Stenborg
John Stenborg
John Stenborg
John Stenborg
John Stenborg
John Stenborg
John Stenborg
John Stenborg

Andra bloggar om: , , , ,

Om Börje

Kulturupplevelser och mina bilder
Det här inlägget postades i konst, samtidskonst, utställningar. Bokmärk permalänken.

5 svar på John Stenborg på Konstakademien

 1. Det verkar som om något vill något/någonstans här. Böja band som spänns i ramar, ja det låter ju precis som ett perfekt recept på återhållen dynamik, rörelse med förhinder…..

 2. Inga M skriver:

  Vore intressant att se o Konstakademien har jag inte lyckats besöka än. Tyvärr är ingen stockholmsresa inplanerad på länge. Men tack för presentationen här på bloggen.

 3. Börje skriver:

  C-G: Jo ”återhållen dynamik” beskriver nog ganska bra vad det handlar om.

  Inga: Konstakademien är värt ett besök. Det brukar vara fyra olika utställningar där samtidigt, de flesta mycket sevärda. Dessutom finns Café Mejan med mat till rimligt pris.

 4. Inga M skriver:

  Det senare där med café är ju inte alls fel.

  I bloggvärlden så kan man visa sina bloggvänner uppskattning på olika sätt och nu har jag belönat alla mina favvobloggar med en award. Om man vill kan man hämta den till sin egen blogg för att stoltsera med och / eller skicka vidare. Eller också tar man bara emot berömmet.

  Du finns med bland de hos mig förtjänta, grattis!

 5. Börje skriver:

  Tack Inga, jag känner mig hedras!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


+ tre = sex