Symbolismen och samtidskonsten

Visst pågår väl en 1800-talstrend? Kanske till och med en symbolisttrend -neosymbolismen. Hittade denna utställning på nätet: Der Symbolismus und die Kunst der Gegenwart på Von de Heydt Museum i Wuppertal. Alltså om symbolistmålare från det sena 1800-talet som Gustave Moreau, Odilon Redon, Dante Gabriel Rossetti, James Ensor, Fernand Khnopff, Edvard Munch, Gustav Klimt, Max Klinger, Arnold Böcklin, Ferdinand Hodler, Ludwig von Hofmann och Franz von Stuck – och deras nutida efterföljare – samtliga för mig okända tills nu: Neo Rauch, Peter Doig, Daniel Richter, Jonathan Meese och Gabriela Fridriksdottir. (Du får googla fram bilder själv)

Andra bloggar om: , , , ,

Om Börje

Kulturupplevelser och mina bilder
Det här inlägget postades i konst. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


sex + sex =