Passioner på Musikaliska med kammarorkestern O/Modernt

Onsdag 26 april gavs det Passioner på Musikaliska med kammarorkestern O/Modernt under Hugo Ticciati, rejält förstärkt med stråkelever från Lilla Akademien. För min del bland det bästa jag hört på Musikaliska. Så mäktigt och gripande att höra Arvo Pärts Tabula Rasa live och Cantus in memory of Benjamin Britten då orkestern förstärktes med ytterligare, ännu yngre musikanter. Så bra! Det måste ha varit närmare hundra unga musiker på scenen. Och spela kunde dom! I mina öron perfekt. Härligt kraftfullt bakgrundsvibrato och två suveräna violinister, Ticciati och gästsolisten Priya Mitchell som spelade de intrikata violinstämmorna. Suggestivt.


Konserten inleddes med Polyptyque från 1973 av Frank Martin. Till detta kom också musik av Hildegard av Bingen ”O Vis Eternitatis” till saxofon o strupsång av Hayden Chisholm. Samt extrainsatt armenisk folkmelodi på piano med Marianna Shirinyan. Musikaliska har alltid spännande program.

Andra bloggar om , , , ,

Om Börje

Kulturupplevelser och mina bilder
Det här inlägget postades i musik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


två + sex =