Öppna en bar vid Stadsbiblioteket

Ibland dyker det upp texter som är så bra att jag önskar att jag skrivit dem själv. Mats Wickmans krönika i SvD 2016-01-23 “Öppna en bar vid Stadsbiblioteket” är en sådan text. Så självklart rätt.

Stadsbiblioteket vid Sveavägen lider brist på lokaler och behöver ta över McDonald’s och 7-eleven m fl kommersiella verksamheter i gatuplanet. McDonald’s borde ersättas av en biblioteksbar. Jag föreställer mig ett ställe där man skulle kunna läsa eller samtala utan den bakgrundsmusik och det stök som förpestar atmosfären på de flesta uteställen i Stockholm.

Wickman har goda argument och motargumenten – att Sveavägen utan snabbmatställena som ligger där nu skulle bli öde land låter ganska verklighetsfrämmande. “Men var är visionerna?” skriver Wickman. Jag frågar detsamma.

Andra bloggar om , ,

Om Börje

Kulturupplevelser och mina bilder
Det här inlägget postades i arkitektur, samhällsdebatt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


fem + = sex