Katarina och Svante Henryson på Artipelag

Sommarkonserterna på Artipelag är riktigt intressanta. Förra veckan var det Love Derwinger på piano som spelade Bach, Schubert och Schuman. Helt suveränt.

I torsdags 16/7 framträdde Katarina och Svante Henryson som en duo med sång respektive cello. Båda har långa och imponerande musikkarriärer bakom sig och det var en spännande bredd i programmet alltifrån Bach till Monica Z och egna kompositioner. Svante Henryson visade upp sin cello som såg misstänkt modern ut. Men den visade sig vara tillverkad i Frankrike 1818 av en tidigare ingenjör hos Napoleon som nu bytt branch. Instrumentet lät vidunderligt vackert. Att Katarina Henryson har en bakgrund från The Real Group hördes också på hennes fina stämma. Det blev välförtjänta stående ovationer från en entusiastisk publik.


Suddig bild, men den visar ändå lite av den fantastiska utsikten från foajen i Artipelag

Andra bloggar om , , , ,

Om Börje

Kulturupplevelser och mina bilder
Det här inlägget postades i musik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


åtta + = tretton