Vårsalongen på Liljevalchs 2014

Det är ofta ett spännande och varierat utbud på vårsalongen, så även denna gång. Måleri, lite teckningar och grafik, textil, någon enstaka akvarell, video i ett särskilt rum och det politiska i entréhallen. Och så förstås en hel del skulptur eller i varje fall mer eller mindre odefinierbara föremål, kul och kreativt.

Bra upplägg och många bra saker på den här vårsalongen. Några av mina favoriter:


Lars R Melander: “Lattebarnvagn 2”, “Barnvagn för de minerade områdena 2”, “Barnvagn för höghöjdsträning 3”, “Barnvagn för ensamkommande flyktingbarn 3”

Sunniva Kellquist: ”Fem i tolv I”

Bo Ljung: ”Återsken”

Inga-Karin Eriksson: ”Brottstycken I”

Daniel Landström: ”Password”

”Kassaskåpet” är tillverkat av Daniel Landström som säger: ”Det började med att jag skulle göra en nyckel, när nyckeln var skapad kände jag att nyckeln behövde ett lås. När låset var byggt kände jag att låset behövde ett skåp.”

Titeln på verket ”Password” och den i förhållande till skåpets lilla format överdimensionerade mekaniken får mig att tänka på den olösta lösenordsproblematik de flesta av oss dras med idag. För att vara säkra ska lösenord vara olika, groteskt långa och komplicerade, omöjliga att minnas. Tillsammans med alla pinkoder, portkoder, användar-id osv blir det lätt hundratals ”password” och koder att hålla reda på. Någon riktigt bra lösning för hur detta ska hanteras på ett både säkert och praktiskt sätt finns egentligen inte vad jag vet.

Andra bloggar om , , , , ,

Om Börje

Kulturupplevelser och mina bilder
Det här inlägget postades i konst, samtidskonst, utställningar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


ett + = åtta