Hesselby Slott Stockholm Folk Festival

Missade du folkmusikfestivalen vid Hesselby slott i dag fredag 10 augusti? Det var synd för idag var det gratis entré, bekostad av Parkteatern. Programmet idag var bra, men det blir antagligen ännu bättre i morgon lördag 11/8, fast då är det inte gratis inträde.


Invigningskonserten med några av artisterna på scenen

Det är första gången för denna festival och det är bara att hoppas att den blir återkommande varje år. Det jag hann uppleva av inledningsprogrammet var mycket bra. En del artister som kanske är lite oväntade i folkmusiksammanhang som Mikael Rickfors, Dan Hylander och initiativtagaren själv Tomas Ledin smälte in väl i sammanhanget kompade av rutinerade världsmusiskanter som bland andra Esbjörn Hazelius, Ale Möller, Roger Tallroth, Olle Linder. Folkmusiktrion Nordic spelade spännade modern folkmusik. Hesselby slott var välbesökt både av publik och mängder av musikanter som spelade både från ett flertal scener och lite här och var i parken.
Visst var Falu folkmusikfestival en stor upplevelse så länge den varade, för att inte tala om Urkult vid Nämforsen. Men som stockholmare är man glad att kunna ta sig till en folkmusikfestival via tunnelbana.

Läs även andra bloggar om , , , , ,

Om Börje

Kulturupplevelser och mina bilder
Det här inlägget postades i musik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


sju + nio =