Akvarellsalong 2012 Väsby Konsthall

Årets akvarellsalong på Väsby konsthall är bra. Genomsnittsnivån är nästan lika hög som förra årets salong om jag minns rätt. Mycket fint måleri finns att se. En del av fotona blev tyvärr inte så bra, svårt att ta bilder på glasade akvareller.


Annelie Sjödin Hallgren

De i mitt tycke mest fascinerande bilderna är utan tvekan Annelie Sjödin Hallgrens triptyk med växtornament, särskilt mittenbilden ”Golden garden”. Både teknik och uttryck imponerar. det ser ut som ett slags dekalkomani, kanske med användning av naturliga växtdelar? Och så lager på lager, inklusive små påklistrade ytor med guld. Allt bildar ett intrikat mönster, men fortfarande med organiskt uttryck.


Annelie Sjödin Hallgren:
”Golden garden”

Ylva Molitor-Gärdsell:
”Kärleksförklaring till skärgården”

Ylva Molitor-Gärdsell använder en liknande teknik, men här påminner det mer om Arne Isacssons sentida abstrakta landskap.


Malin Nordlander:
”Bortom bergen”

Bengt Kroneby:
”Gustav”

Anette Backman:
”I fädrens spår”

Anders Andersson:
”Företräde”

Lena Johansson Fahlén:
”Gråväder II”

På utställningen finns naturligtvis också några av akvarellistens favoritmotiv – gråa ovädershimlar. Men i Lena Johansson Fahléns version inte med den vanliga fjällryggen vid horisonten utan skog och träd. En bra illustration av hur akvarellen måste planeras i lager på lager och hur man får det svåra att se enkelt ut. Snyggt!


Gisela Beckius:
”The Shallows”

Från Vårsalongen på Lijevalchs känner jag igen Gisela Beckius optiska villor. Intressant teknik att måla vatten.

Jag har inte ställt ut något själv på många år, men nu hänger faktiskt en av mina akvareller på salongen. Jag är förstås både stolt och glad över juryns nådiga beslut, för den genomsnittliga kvalitén på akvarellsalongen är som sagt hög, så jag hänger i fint sällskap. Min bild är nummer 1 i en serie som jag tidigare postat här på bloggen. Den som är nyfiken får själv leta upp bilden. En liten ledtråd kom faktiskt i dagens SvD i en artikel om ordvitsar: ”Varför heter det Kalahariöknen? Borde det inte heta Varmahariöknen?” (Humor på min nivå. 🙂 )

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Om Börje

Kulturupplevelser och mina bilder
Det här inlägget postades i konst, samtidskonst, utställningar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


+ nio = femton