Akvarellsalongen 2011 på Väsby Konsthall

Det är alltid kul att se akvarell – ett medium jag själv försöker lära mig behärska. Akvarellsalongen på Väsby konsthall innehåller väl inga stora överraskningar. Det är mestadels ganska traditionellt akvarellmåleri, men av genomgående hyfsad kvalitet. Deltagarna verkar vara väl spridda över landet. Det är bara något enstaka namn jag känner igen. Gissningsvis finns det tiotusentals akvarellmålare i landet, en riktig folkrörelse. Några av mina favoriter på utställningen:

Anders Danell: Träd i ljus
Anders Danell: Träd i ljus
Else Poulsgard: I rabatten
Else Poulsgard: I rabatten
Pia Erlandsson: Egna funderingar
Pia Erlandsson: Egna funderingar
Mats Ottosson: Engelsberg
Mats Ottosson: Engelsberg
Ulla Taflin: Längtan
Ulla Taflin: Längtan
Ulla Sundberg: Ljus II
Ulla Sundberg: Ljus II

Andra bloggar om: , ,

Om Börje

Kulturupplevelser och mina bilder
Det här inlägget postades i konst, samtidskonst, utställningar. Bokmärk permalänken.

2 svar på Akvarellsalongen 2011 på Väsby Konsthall

  1. Inga Magnusson skriver:

    Jag ser vid mina besök på Edsvik att man har akvarellmålningskurser där, har Du testat dem?

    Nu läser jag om det nya muséet i Vasaparken och skriver om det på min blogg. Har Du varit där än? Jag ser att man startar med Lars Kleen och byggskrot, det varslar inte så väl tycker jag, men det kanske inte är något försök att etablera en policy.

  2. Börje skriver:

    Inga: Nej jag har inte gått nån kurs på Edsvik men många kurser på andra ställen. Favoritplatsen är nog Gerlesborgsskolan i Bohuslän, trivsamt ställe och mycket bra kortkurser. Fast det var några år sen sist.

    Gick faktiskt förbi det nya huset i Vasaparken i går kväll. Museet var förstås stängt då och fortfarande pågår rätt mycket arbeten där. Hela omgivningen är belamrad av byggbodar och stängsel och marken framför är en leråker. Men det blir förstås bättre när allt är färdigt. Funderade själv på att skriva nåt om huset, få se om det blir av.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


+ sex = tretton