Akvarell: Kungliga begravningsplatsen, Haga

Kungliga begravningsplatsen, Hagaparken
Kungliga begravningsplatsen, Haga. Akvarell 34×27 cm, juni 2010.

Den här akvarellen är inspirerad av ett foto från i vintras. Tror det är första gången jag försöker mig på ett vintermotiv i akvarell. Riktigt samma stämning som på fotot nedan blev det förstås inte. Man skulle kunna lägga på lite täckvitt och få med de stora snöflingorna, men det avstod jag från i den här versionen.

Det något morbida motivet, centraliteten i kompositionen, frånvaron av liv, iskylan – allt är sådant som antagligen skulle få Jessica Kempe att flyga i taket och helt obefogat börja hojta om – ja ni vet vad.

Kungliga begravningsplatsen, Hagaparken
Kungliga begravningsplatsen, Haga. Foto 2010.

Andra bloggar om: , , , ,

Om Börje

Kulturupplevelser och mina bilder
Det här inlägget postades i mina bilder. Bokmärk permalänken.

8 svar på Akvarell: Kungliga begravningsplatsen, Haga

 1. Det finns tydligen konst i alla fall; det syns i akvarellversionen att en mänsklig varelse lagt in något av sig själv i motivet. Det har skapat ett synbart mervärde som inte finns i fotografiet. Självklart kanske, men idag kanske det kan behöva påpekas någon gång då och då….

 2. Börje skriver:

  Tack för dom orden. Fast jag är inte säker på att mina akvareller klassar in som konst på riktigt. Ser dom mest som övningar som kanske kan bli nåt nån gång. Men det där med mervärde, att konstnären lägger in något av sig själv i bilden är intressant. Det är en tanke som jag tycker fortfarande borde ha viss giltighet.

 3. Övning som kan bli något? Jag har tittat på bilden några gånger till och tycker nog att den redan är något….

 4. Börje skriver:

  Tack igen, ska försöka bli lite mer aktiv med måleriet. Man blir ju aldrig riktigt färdig, höjer ribban hela tiden.

 5. Inga M skriver:

  Om du ska gå hem hos Jessica Kempe så måste det nog till att Du klistrar på några mullrester eller så på målningen 😉

  Det är ju det som gäller numera, blod och jord och så.

  Jag gillar dock bilden bäst som den är. Vi tenderar att ha olika smak JK och jag. Himla avundsjuk är jag på att Du, och många andra bildintresserade, kan göra egna bilder. Jag har problem med att få ihop en streckgubbe.

 6. Börje skriver:

  Inga: Ja kanske var det lite onödigt att dra in Jessica Kempe igen, det bara höjer blodtrycket. Men jag har svårt att förstå vad den typen av kritiker har i dagspressen att göra. Alltså dom som skriver enbart för att visa sin språkliga ekvibrilistik med intetsägande texter riktade till kolleger i skrået, eller som en merit till nästa jobb osv. Det finns ju faktiskt kritiker som kan skriva för den konstintresserade allmänheten, skribenter som kan förklara komplicerade saker på ett enkelt sätt, något som för mig definierar verklig intelligens.

 7. Björn skriver:

  Jättefin översättning av fotot till akvarell med fin teknik

 8. Börje skriver:

  Björn: Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


fyra + = åtta