Revolutionary Road

Leonardo DiCaprio -  Kate Winslet
Lionardo DaCaprio och Kate Winslet

Har du någonsin tyckt att du är något särskilt, nån som kommer att bli något speciellt, kanske slå världen med häpnad eller åtminstone leva lite annorlunda? Jo vi är nog många som har haft den känslan någon gång, kanske de flesta av oss. Bara för att så småningom inse att vi enbart är vanliga människor bland alla andra. Och oftast tar vi väl den insikten med jämnmod. Men om man inte klarar att ge upp sina drömmar då? Hur går det då. Det går kanske som i Revolutionary Road.

Året är 1955 (ungefär) och det äkta paret Frank och April Wheeler lovar varandra att aldrig falla in i konformiteten och förortstristessen i Connecticut. Kate Winslet har med rätta fått mycket beröm för sin insats men det slår mig också hur bra DiCaprio är. Det här måste vara en av hans bästa roller. Välspelat vuxendrama, dessutom med ett antal strålande insatser i birollerna.

Det blir en stark fyra ****

Andra bloggar om: , , ,

Om Börje

Kulturupplevelser och mina bilder
Det här inlägget postades i film och TV. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


nio + fem =