”Kulturens vagga vilar på vatten”

Vatten har blivit något att räkna med, särskilt i de delar av världen där det råder brist. Men i den globaliserade världen angår det alla och så blir det naturligtvis politik av vattnet, den kanske främsta förutsättningen för liv.

Lars Linders anmälan av Staffan Michelsons bok ”Vatten” i DN 070628 visar det jag alltmer kommit att inse – de viktiga frågorna har ofta redan behandlats och lösts mer eller mindre nöjaktigt av våra antika förfäder. Linder skriver:

I vår tids politiska debatt finns förvånansvärt få förespråkare för det civila samhällets möjligheter att skapa väl avvägda lösningar på svåröverskådliga resursfrågor, det är som om valet alltid är ideologiskt och står mellan total överstatlighet och total privatisering. Staffan Michelsons berättelse om vattnets långa civilisationshistoria visar att vägen snarare går över öppenhet, pragmatiskt samarbete och kloka överenskommelser.

Just det, varför inte använda lite beprövad erfarenhet?

Staffan Michelson:
Staffan Michelson: ”Vatten” Natur och Kultur 2007. ISBN: 9789127115156

Andra bloggar om: , , , , ,

Om Börje

Kulturupplevelser och mina bilder
Det här inlägget postades i allmänt, antiken, böcker. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


tre + = sju