Karin Mamma Andersson på Moderna Museet

Att ställa ut på Moderna Museet är antagligen det mest hedrande en nu levande svensk konstnär kan begåvas med. Mamma Andersson heter utställningen på Moderna Museet. Karin finns inte längre. Har hon kanske blivit hela svenska folkets mamma?

Utställningen handlar om måleri säger introduktionstexten. Så är det nog. Oramade målningar på pannå, så långt från vardagsrummets traditionella prydnader man kan komma. Landskap och interiörer, ibland både och på samma bild. Som jag uppfattar det lite slumpmässigt valda motiv, ibland med delar översprayade med airbrushmoln som ger en känsla av mystik.

De enskilda bilderna säger kanske inte så mycket även om några av landskapen är ganska vackra – det är helheten som gör intryck. Något av drömmar, minnesbilder, överlagringar, bild i bild, som om den verklighet som avbildas inte finns, bara existerar som en spegling i medvetandet.

”En gudabenådad berättare” skriver SvD idag. Kanske det, men vad handlar berättelsen om?

Recension i DN.

Andra bloggar om: , , ,

Om Börje

Kulturupplevelser och mina bilder
Det här inlägget postades i konst, samtidskonst, utställningar. Bokmärk permalänken.

1 svar på Karin Mamma Andersson på Moderna Museet

  1. Inga M skriver:

    Du kom inte ner till kommentarfältet på min blogg
    skriver Du. Försökte Du klicka på minimera / maximera-
    knappen eller F5? Måste kolla om det fungerar på bloggen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


+ sju = fjorton