Iván Grünewald på Waldemarsudde

I samband med den fina utställningen med Sigrid Hjertén på Waldemarsudde så fick även sonen Iván Grünewald (1911-1996) en egen liten utställning i samma lokal. Så bra att få se något av denne intressante, men för mig okände konstnär.


Iván Grünewald: ”Under bordet”, 1957″


Iván Grünewald: ”Ikaros fall”, 1991

Iván Grünewald: ”Treenighet”, 1988

Andra bloggar om , , , ,

Om Börje

Kulturupplevelser och mina bilder
Det här inlägget postades i konst, konsthistoria, utställningar. Bokmärk permalänken.

2 svar på Iván Grünewald på Waldemarsudde

  1. Jenny B skriver:

    Vilka intressanta tavlor! Mina tankar går till Jens Fänge, vars konst jag är mycket förtjust i. Imorgon skall jag höra honom tala på Bonniers Konsthall i samband med sin utställning där! Och så får jag planera in ett besök på Waldemarsudde snarast.

    • Börje skriver:

      Missar nog tyvärr Jens Fänges föredrag på Bonniers konsthall onsdag kväll, men utställningen skulle jag gärna se. Jag gillar hans surrealism, som nu tydligen har utvecklats på ett intressant sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


+ nio = tolv