Romeo & Juliakören firar Dante 750 år

Romeo & Juliakören förnyar sig ständigt. I dag var det en föreställning på Dramatens lilla scen där Dante Alighieris 750-årsjubileum uppmärksammades av kören.

Det var inte alls så seriöst som det låter. Snarare var föreställningen misstänkt lik en inspelning av ett program med Skavlan. På plats fanns slätkammad programledare, studiovärdinna med instruktioner till oss i publiken som lydigt applåderade, oooohade och aaaahade på rätt ställe och en studiovärd med ständig snegling på klockan. Via några övernaturliga inslag återfanns i intervjustolen också bland andra Dantes mor och efter diverse åkallan av högre makter även en häftigt egotrippad Beatrice. Jo kören sjöng förvisso också som vanligt vackra renässansmelodier. Satir på hög nivå med renässansmusikaliska inslag. På köpet fick vi faktiskt veta en del om Dante.


Andra bloggar om , , , ,

Om Börje

Kulturupplevelser och mina bilder
Det här inlägget postades i musik, scen och teater. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


+ nio = tretton