Ny akrylmålning ”20130402”


”20130402” ca 46×38 cm. April 2013

Inspirationen kommer från detta akvarellcollage.

Andra bloggar om ,

Om Börje

Kulturupplevelser och mina bilder
Det här inlägget postades i mina bilder. Bokmärk permalänken.

2 svar på Ny akrylmålning ”20130402”

  1. Jenny B skriver:

    Jag tycker om dina målningar, speciellt den här. Det ser ut som att mönstret är utskuret ur den svarta bakgrunden och antyder något bakom – kanske ett annat landskap, till och med flera olika landskap? Berätta gärna om jag har fel, för det vore roligt att höra om mina fria fantasier träffar rätt eller om du hade någon annan inspiration för motivet!

  2. Börje skriver:

    Hej Jenny,

    Nja, inspirationen kom nog bara från det akvarellcollage jag hade som förebild, vilket i sin tur tillkom efter lite planlöst pusslande med lösa bitar. Att mönstret ser ut att vara utskuret ur den svarta bakgrunden beror nog på att det är en ganska exakt avbildning av ett collage som ju består av utskurna bitar. Kanske blev det en särskild effekt av den svarta bakgrunden som skärper kontrasterna och gör att man kan tolka in olika landskap i lager på lager. Men det var inte något planerat. Det färdiga resultatet blir ofta en överraskning, det är ju det som är kul med måleriet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


sju + sex =