Akvarellsalong 2013 på Väsby konsthall

Årets akvarellsalong på Väsby konsthall kan man se till och med 10 april. Många bra saker och kanske en del som känns lite som utfyllnad, (många landskap med gråhimmel). Inte så mycket som sticker ut det här året, men visst är det bra att det ordnas en utställning där vem som helst får lämna in och ha chans att få visa upp sina verk. Det finns tiotusentals akvarellmålare i Sverige och de är en viktig del av konstlivet. Jag tror att de är en nyttig balans till de mer trendiga men fartblinda konceptualister som lämnat den stora konstpubliken bakom sig i tron att konsten hela tiden måste utveckla sig och att nytt är detsamma som kvalitet. Så skönt att det också finns utställningar med en och annan gråhimmel i akvarell!

Några av mina favoriter på årets akvarellsalong:


Ann-Christine Moberg: Gotlandshus i morgondis

Annelie Hallgren: Fönster

Ulla Nordenfelt: Cyklamen

Anders Andersson: Blåis

Andra bloggar om , , , ,

Om Börje

Kulturupplevelser och mina bilder
Det här inlägget postades i konst, samtidskonst, utställningar. Bokmärk permalänken.

2 svar på Akvarellsalong 2013 på Väsby konsthall

  1. Inga Magnusson skriver:

    Jag blir ju mest förtjust i ”Blåis” förstås! I mina ögon är de här bilderna riktigt bra. Akvarell är spännande och svårt att arbeta med, om jag har förstått det hela rätt, jag som inte kan få till en acceptabel streckgubbe ens. Avundsjuk på dem som kan måla och som har förutsättningar att utveckla ett bildskapande. Jag får nöja mig med att se på andras verk och glädjas åt att mina barn sysslar med bildskapande på olika sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


åtta + ett =