Betongexperiment

Kom äntligen på vad jag skulle göra med de 25 kg finbetong som blivit liggande i källaren i åratal. Jag gjuter ramar till de uttjänta koppargrafikplåtar som är ett minne från min korta karriär som grafiker. På så sätt blir jag av med två problem samtidigt. Nåja, det första testet blev kanske inte helt lyckat:

Betong med ingjutna koppartryckplåtar
De små urklippta kopparplåtarna åkte omkring lite på egen hand och nånting hände med pigmenten runt kanterna. Ojämn fukt antagligen?

Men den här blev mer som jag tänkt mig:

Koppartryckplåt med betongram

Finbetong med lite pigment ”engelskt rött”.

Andra bloggar om: , , ,

Om Börje

Kulturupplevelser och mina bilder
Det här inlägget postades i mina bilder. Bokmärk permalänken.

5 svar på Betongexperiment

  1. Inga M skriver:

    Ja, varför inte!?

  2. Inga M skriver:

    Kan bara tillägga att jag såg en hel del röd betong i Jönköping, länsmuseet. Jag skriver några rader om Ernst Billgrenutställningen där på min blogg.

  3. Börje skriver:

    Såg om Billgren på din blogg, men det verkar vara något galet för jag lyckades inte komma åt kommentarfältet. Intressant utställning tydligen. Jag kanske passerar Jönköping i sommar. Hoppas utställningen är kvar då.

  4. Pingback: Börjes konstblogg » Betongexperiment - del II

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


sex + = elva