Steven Saylor: I Hades käftar.

Steven Saylor; ”I Hades käftar”
Wahlström & Widstrand 2007. ISBN: 9789146216421

Den antika romerska deckargestalten Gordianus har i denna bok blivit lite äldre – vi skriver år 72 f.Kr. vid tiden för gladiatorn Spartacus slavuppror. Jämfört med den förra historien i ”Romarblod” ger deckarkaraktären mer intryck av Poirot än Mike Hammer. Handlingen är förlagd till romarrikets semesterorter Baiae och Cumae vid Neapelbukten. En del historiska personer har vävts in i handlingen som Roms rikaste man Marcus Licinius Crassus.

Som kriminalroman är väl boken medelmåttig, inte fullt i klass med den förra. Största behållningen för min del är skildringen av den antika miljön och Saylor skriver fortfarande bra. Detta är den andra av tre böcker som hittills översatts till svenska av nio publicerade Gordianusdeckare.

Tre poäng ***

Andra bloggar om: , , ,

Om Börje

Kulturupplevelser och mina bilder
Det här inlägget postades i antiken, böcker. Bokmärk permalänken.

2 svar på Steven Saylor: I Hades käftar.

  1. Eva Nygren skriver:

    Hej Börje! Äntligen en blogg där jag känner igen konceptet, lite som min egen. Det ska bli kul att bekanta sig med ditt material. Är det OK att lägga ut bilder som du gör av samtida konstnärer förresten?

  2. Börje skriver:

    Eva: Tittade in på dina sidor. Intressant blogg och fina akvareller dessutom!
    När det gäller att lägga ut bilder så ska man nog vara lite försiktig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


+ sex = tolv