La vie en rose

 

Filmen om Edit Piaf ”La vie en rose” av Olivier Dahan med Marion Cotillard som Piaf lyckas inte beröra DNs recensent Helena Lindblad som ger filmen en tämligen nedlåtande behandling i DN fredag. Nåja, alla kan vi ha en dålig dag på jobbet, men ibland undrar man om kritikern och jag sett samma film. Blir man inte berörd av den här lysande Piaf-biografin är man antingen död eller har sovit sig igenom föreställningen.

På en punkt är DN och jag överens och det är hur Marion Cotillard lyckas med rollfigurens magnifika förvandling från tjugoåring till nedbrutet reumatiskt nerknarkat 48-årigt vrak. Det är det absolut mest häpnadsväckande jag sett!

Jämfört med andra goda musikerporträtt på film som ”Walk the Line” om Johnny Cash eller ”Ray” om Ray Charles är Piaf-porträttet mer dramatiskt, ger kanske en närmare bild av människan än av musiken. Det är briljant skildrat.

Det är inte varje dag man får uppleva spontana applåder efter en biofilm, men här händer det!

Fem poäng! *****

Om Börje

Kulturupplevelser och mina bilder
Det här inlägget postades i film och TV. Bokmärk permalänken.

5 svar på La vie en rose

 1. Lars Cuzner skriver:

  Sonderar konstbloggar i Sverige. Jag återkommer till din och läser igenom arkivet.

 2. Börje skriver:

  OK, välkommen!

 3. Den ska jag verkligen gå och se!

 4. Börje skriver:

  Lars Anders: Gör så. Skulle vara kul om du skriver något om filmen på din blogg.
  Du och Piaf är ju lite i samma bransch har jag förstått.

 5. Pingback: Högläsaren [The Reader] « Börjes konstblogg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


nio + = tio