Thomas Steinfeld: ”Tre ord som är motsats till bildning”

Bildningsdebatten fortsätter och fördjupas. Det tycker jag är bra. Nånting har gått förlorat när bildning som leder till djupare förståelse för den egna platsen i tillvaron ersätts av information, kompetens och värderingar – just de tre ord som Thomas Steinfeld menar är motsatsen till bildning. Varför det är så utvecklar han i en artikel i dagens SvD: ”Tre ord som är motsats till bildning”. Artikeln bygger på ett föredrag som Steinfeld höll på det seminarium på ABF som blev en uppföljning av Steinfelds tidigare artikel i ämnet: ”13 missuppfattningar om bildning

Andra bloggar om , , , ,

Om Börje

Kulturupplevelser och mina bilder
Det här inlägget postades i samhällsdebatt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


sex + sex =