Bosse Andersson på Konstakademien

Bosse Andersson
Bosse Andersson
Bosse Andersson
Bosse Andersson

Landskapsmåleriet lever fortfarande. Bosse Anderssons bilder på Konstakademien ser på avstånd ut som ganska traditionella landskap. På nära håll upplöses dom till färgklickar. Inget ovanligt med det förstås. Ändå tycker jag målningarna på ett tydligt sätt visar hur bilder tolkas av hjärnan. På en meters avstånd – kaotisk färg, på 5 meter – ett landskap.

En av bilderna visar nästan övertydligt hur det fungerar. Enbart två mycket små röda rektanglar i bildens överkant antyder röda stugor i ett landskap eller något liknande. Utan de röda fläckarna skulle det vara svårt att läsa in ett landskap i färgstråken.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Om Börje

Kulturupplevelser och mina bilder
Det här inlägget postades i konst, samtidskonst, utställningar. Bokmärk permalänken.

3 svar på Bosse Andersson på Konstakademien

  1. Inga Magnusson skriver:

    Nu äntligen kommer jag få tid att kolla runt på andras bloggar, det är påsklov en vecka framåt. Det ser ut att vara en bra utställning Du skriver om, spännande med otrendigt landskapsmåleri, trodde nog att det var nästan stendött. Sen ville jag bara säga att jag gillar Din egen bild nr 7 i ett annat inlägg. Intressant att variera ett motiv på många olika sätt, ett sätt att utforska och lära förstår jag, något som konstnärer alltid sysslat med antar jag. Jag skulle verkligen vilja skapa själv men har det liksom inte i mig, vare sig förmågan eller drivkraften. Jag får nöja mig med att följa andras skapande.

  2. Börje skriver:

    Inga: Konstakademien är värt ett besök. Det är vanligen fyra utställningar parallellt, just nu till och med fem. Det brukar vara sevärda utställningar. Dessutom finns två bra gallerier i gatuplanet. Och ytterligare ett lite trendigare runt hörnet tror jag, fast jag har inte brytt mig om att gå in där.

  3. Inga Magnusson skriver:

    Jag får försöka komma ihåg det till nästa stockholmsbesök. Det kan bli i sommar i samband men min semester i släktforskningens fotspår.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


+ åtta = nio