Julkonsert med Romeo & Juliakören

RoJ-körens framträdande på Dramatens lilla scen blir för mig den tredje i ordningen av riktiga fullträffar när det gäller årets julkonserter. Jul i Folkton med Ale Möller, Sofia Karlsson & Co på Berwaldhallen var en sann musikupplevelse, så perfekt redigerad och genomförd. Likaså den mer traditionella Julkonserten i Matteus kyrka med jättekör och symfoniorkester.

Romeo & Juliakören
överraskade på Julkonserten genom att uppträda utan renässanskostymering. I stället inledde man med något som liknade 50-talsfigurer på resa. Så småningom blev utstyrseln mer högtidlig fast fortfarande 50-talsaktig och mot slutet rent änglalik. Men musiken är kvar: mycket Henry Purcell och samtida från renässans och barock plus traditionella julsånger. Julbudskapet gick fram tydligt och med för kören sedvanlig finess. Mycket starkt. Jag tror knappt jag har sett något liknande – kombinationen av raffinerad skönsång från renässans och barock och koreograferad teater med åtskilliga glimtar i ögonvrån. Så bra, så otroligt imponerande.

Andra bloggar om: , , , ,

Om Börje

Kulturupplevelser och mina bilder
Det här inlägget postades i musik, scen och teater. Bokmärk permalänken.

1 svar på Julkonsert med Romeo & Juliakören

  1. Inga Magnusson skriver:

    Ale Möller såg och hörde vi i Umeå. Kan bara hålla med om att det var en fin upplevelser, ett högklassigt arrangemang. Jag hade inte höga förväntningar innnan men blev glatt överraskad.

    Ha en god fortsättning på helgerna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


åtta + nio =