Gammal akvarell blir som ny

Akvarell: Leven Hall
Akvarell: ”Leven’s Hall” 1999-2007, 25×35 cm

Den här gamla akvarellen hittade jag i högen med kasserade bilder. Obestämd, för platt, inget fokus, inget djup, bara att slänga. Men så började jag lägga på en mörk lasyr med indigo på växtligheten i förgrunden. Lite djup blev det ändå, och dom egendomliga figurklippta trädformerna framträdde genast bättre. Motivet kommer från topiarieträdgården vid Leven’s Hall i norra England.

Andra bloggar om: , , , , ,

Om Börje

Kulturupplevelser och mina bilder
Det här inlägget postades i mina bilder. Bokmärk permalänken.

3 svar på Gammal akvarell blir som ny

 1. Eva Nygren skriver:

  Väldigt kul att se! Själv har jag olika högar med bilder, en med de bästa, en med dem som jag ser kritiskt på men som kanske någon har gillat och så har jag några som jag funderar ibland på att slänga. Hur gör d, blötar du om pappret?

 2. Inga M skriver:

  Tur att Du sparade! Det var en bra idé. Blev en juste bild med djup och dramatik.

 3. Börje skriver:

  Eva: Jag brukar ha en hög med ”kasseras” som jag använder för att måla kroki på baksidan. Och så en hög som ligger i karantän, ibland ganska länge, en del visar sig att dom håller (inför min egen kritiska blick), dom flesta kasseras så småningom. Och så några som blir godkända direkt, då får dom passepartout! Jag brukar inte blöta papperet, målar ganska vått ändå.

  Inga: Tack! Det blev ju lite som en teaterkuliss i förgrunden men själv gillar jag den effekten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


fem + tre =